top of page
profile_linkedin.jpeg

Tiltakene som gjør helsevirksomheten din mer lønnsom

Vi i Folkvang sitter tett på helsebransjen og er daglig i kontakt med helsevirksomheters ulike utfordringer og problemstillinger. Koronasituasjonen har det siste året tvunget mange helsevirksomheter inn i ny operasjonell og økonomisk situasjon med kostnadskrevende rutiner og kompleks pasientlogistikk. Det å ha rådgivere innen drift og regnskap som kjenner helsevirksomheten er ofte avgjørende. Nærmere 40 % av bedriftene på Østlandet har skalert ned driften sin den siste tiden, men bare 5 % frykter å gå konkurs. Det viser at mange tenker alternativt, og har fokus på hvilken del av sin virksomhet som er lønnsom.

De som tør å tenke nytt - og utenfor det tradisjonelle - vil bli vinnerne etter at dette er over. I Folkvang jobber vi utelukkende med helsebedrifter i hele Norge. Vi ser at de som ser framover klarer seg best. Disse helsebedriftene analyserer likviditet og oppdaterer resultatprognoser. De gjennomfører solide tiltak både for inntektstilpasning og kostnadskutt.

Myndighetene kom på banen i 2020 med støtteordninger da koronaen rammet Norge. Vi i Folkvang har bistått mange kunder med å få på plass tallene til korrekte søknader. Identifiser hvilke bidragsytere til lønnsomhet du kan påvirke. Ta en uforpliktende prat med oss om hvilke grep din bedrift kan gjøre. "I Folkvang bistår vi kundene med å finne årsaken til dagens lønnsomhet. Resultatregnskapet kan du ikke påvirke direkte, men du kan påvirke behandlingsmiksen, hvilke pasienter du henvender deg til, prismodellen, varekostnaden og personalkostnaden.", forteller Henrik Forsstrøm i Folkvang. Bedre likviditet gir muligheter til investeringer i ny helseteknologi, som ytterligere kan senke kostnadene. Likviditeten påvirker du med innkjøp, investeringer, kredittid og innfordringsrutiner. Som eier og leder av en helsevirksomhet bør du ha tilgang til rapporter som gir deg oversikt. Våre skybaserte løsninger gir deg informasjon i sanntid. Du skaper varige endringer gjennom engasjerte medarbeidere "Det er dine medarbeidere som skaper helsebedriftens resultater. For å lykkes trenger du å bryte ned tallene til et nivå medarbeiderne og innleide behandlere kan påvirke. Hvor mye kostnader må hver behandler dekke? Hva er gjennomsnittlig inntjening pr pasienttime? Hva er fortjenesten på de ulike behandlingene?»

Vi kjenner grepene som gjør at noen helsevirksomheter klarer seg bedre enn andre.

Tydelig ledelse, fokus og prioriteringer er det som særpreger de lønnsomme helsebedriftene. Vi i Folkvang samarbeider sømløst med helsevirksomheter i hele landet, enten at vi tar regnskapet fra A-Å, eller at kunden ønsker å gjøre deler av jobben selv. Vi vil gjerne snakke med deg om ditt regnskap og din klinikkøkonomi. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat

 

Opmerkingen


bottom of page